Serie A – Bet på en av de store ligaene i Europa

Det er mange store og gode ligaer i europeisk fotball. De beste går under betegnelsen Big 5, og inkludert blant disse er italienske Serie A. Den italienske ligaen har en lang og stolt historie. Det samme gjelder for det italienske landslaget som er blitt verdensmester i fotball en rekke ganger. Den siste triumfen for landslaget kommer under fotball-EM i 2021. Gjennom historien har de italienske lagene også markert seg godt og tatt med seg masse sølvtøy fra de europeiske fotballcupene i regi av UEFA.

Det er mye penger i internasjonal fotball, og de siste tiårene har de italienske klubbene kommet litt i skyggen av spesielt de engelske og spanske lagene siden det ikke er like mye penger i italiensk fotball. Dette gjør at de italienske storlagene ikke tiltrekker seg de store navnene i like stor grad som for noen tiår siden, men dette kan endre seg igjen. Sett med norske øyne er det imidlertid gledelig å se at stadig flere unge fotballspillere med norsk pass velger å spille for lagene i Serie A.

Betting på Serie A på disse betsider

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opptil 5.000 kr
3
100% opptil 2000 NOK
4
opptil 2.100 kr
5
1000 NOK

Toppfotball i Serie A siden 1929

I Italia begynte man å kåre en italiensk seriemester ved at en sluttspillordning kom på plass i 1898. I dette sluttspillet spilte de regionale seriemestrene kamper mot hverandre. Det var første i 1929 at en felles nasjonal toppserie kom på plass, da Serie A ble det øverste nivået i det italienske ligasystemet. Dermed er det siden 1929 blitt kåret en italiensk seriemester ved at alle lagene i serien spiller to kamper mot hverandre i løpet av sesongen.

Etter etablering av sluttspillordningen i 1898 som deretter ble etterfulgt av Serie A, er det kun 6 ganger at det ikke er blitt kåret en italiensk ligamester på øverste nivå innenfor italiensk klubbfotball. Ikke overraskende skjedde det i forbindelse med de to verdenskrigene i forrige århundre. I sesongene 1915–1916 til 1918–1919 samt 1943–1944 og 1944–1945, ble det ikke spilt ligafotball i Italia.

betting på serie a

Juventus er seriemesterskapsgrossisten

Det er Juventus eller Den gamle dame som topper statistikken når det gjelder antall seriegull på det øverste nivået i italiensk fotball. Torino-laget har suverent mest ligatitler, og de har vunnet serien hele 36 ganger. 21 ganger er det blitt sølv i serien. Bak Juve følger Milano-klubben AC Milan og Inter Milan. Både Rossoneri og Nerazzurri har vunnet serien 19 ganger hver. 16 ganger er hvert av disse to lagene blitt nummer to i serien. Bak disse tre store i italiensk fotball følger Genova med 9 seriemesterskap. Det er til sammen 16 lag som gjennom historien er blitt ligamester på øverste nivå i italiensk fotball én eller flere ganger.

Juventus var den dominerende kraften på 2010-tallet, og klubben tok faktisk 9 ligatitler på rad i sesongene fra 2011–2012 til og med 2019–2020. Klubber som Napoli, Roma, Lazio, Atalanta, Inter og AC Milan gjorde selvsagt sitt ytterste med å utfordre dette hegemoniet, men det var første da Inter Milan og AC Milan tok sine nittende seriemesterskap i henholdsvis 2020–2021 og 2021–2022 at dette ble brutt.

Du kan spille odds på mye i Serie A

Serie A består av 20 lag, noe som betyr 380 kamper gjennom en ligasesong. Det innebærer at det blir mange anledninger til å spille odds på kampene i ligaen. Siden de fleste kampene har mange hundre forskjellige utfall som det kan plasseres odds på i hver kamp, finner du alltid noe du kan sette i markedet. 

Hos norske oddsspillere er Serie A en populær liga å spille odds på. Enten du går for tradisjonelle odds før kampene begynner, eller heller velger livebetting mens kampene pågår. Du kan selvsagt gjøre begge deler også, og med både odds og liveodds blir det utrolig mye å velge mellom av oddsspill.

Vinnermarkedet er stort

Det klart største markedet når det kommer til Serie A er det såkalte vinnermarkedet. Dette er oddsspilling på om kampen ender med hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Dette er klassikeren fra tippekupongen, men i dag kan du også prøve deg på HUB-spill ved pause og i kombinasjon halvtid/fulltid på samme oddsspill.

Du må heller ikke glemme de langsiktige vinnerspillene på Serie A. De er svært populære hos bookmakerne på fotballbetting. Dette er oddsspill som du kan plassere lenge før det i det hele tatt er sparket en ball i Serie A. Disse langsiktige spillene gir deg sjansen til å spille odds på hvilket lag som vinner Serie A, om et lag ender blant de tre beste, om det rykker direkte ned til Serie B, samt et veddemål på hvilken spiller som blir toppscoreren i Serie A. Husk også at du kan benytte deg av oddsbonuser hos bettingselskapene når du spiller odds på Serie A.