Betting på Eliteserien – oddsspill på de beste norske fotballagene

Når det kommer til norsk fotball er det Eliteserien som gjelder for mange. Det er der de beste lagene spiller, og denne ligaen er et yndet og populært tema over det ganske land. Mellom 1990 og 2016 gikk serien under navnet Tippeligaen siden den var sponset av et norsk spillselskap, men siden 2017 har det vært det dekkende navnet Eliteserien som gjelder. 

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opptil 5.000 kr
3
100% opptil 2000 NOK
4
opptil 2.100 kr
5
1000 NOK

Rosenborg er gullgrossisten i norsk fotball

Den norske toppligaen består av 16 lag spredd utover det ganske land. Du finner ikke lag fra alle fylker/regioner, men fra alle landsdeler. Mange heier på laget som de har en geografisk tilknytning til, enten de bor i nærheten av lagets base eller de opprinnelig kommer fra dette nærområdet. Andre har et favorittlag fra en helt annen del av landet enn der de er i fra eller bor. Eliteserien er en populær liga med et årlig besøk på om lag 1,5 millioner tilskuere.

Det er blitt kåret en nasjonal seriemester siden 1937, men det var først i 1963 at det kom på plass en nasjonal toppdivisjon. Før den tid møttes distrikts- og avdelingsvinnere til et cupspill for å kåre seriemesteren. Siden 1963 er det til sammen 13 lag som har vunnet en eller flere ganger. 23 lag har sikret seg medalje fra Eliteserien etter 1963. Suverent flest titler er det Rosenborg som har med 26. Rosenborg vant blant annet serien 13 sesonger på rad fra 1992 til 2004. Nest flest titler har Viking med 7, mens VIF har 5. Det kan også legges til at Fredrikstad tok 9 titler mellom 1938 og 1961. 

Eliteserien betting

Derfor spiller nordmenn odds på Eliteserien

Nordmenn har kunnet tippe eller spille på norsk fotball siden 1948. Ved siden av engelsk fotball er dette ligaen som engasjerer mest. Tippekampene fra 1969 skapte den store interessen for fotball fra England, mens engasjementet for den norske fotballen skyldes geografisk tilknytning, bekjentskaper eller at du rett og slett velger deg et favorittlag. Uansett årsak er norsk toppfotball et samtaletema som engasjerer svært mange, og en eventuell geografisk tilknytning gjør ikke fellesskapsfølelsen og engasjementet noe mindre.

Mange norske oddsspillere har tippet på lagene i Eliteserien i mange tiår allerede. Samtidig har internett gjort at det de siste årene er blitt enda flere oddsmarkeder det kan spilles odds på. Det er ikke lenger bare pause- og sluttresultatet av kampene i Eliteserien det kan tippes på. Utviklingen har gitt mange bookmakere som nordmenn kan spille hos, og uansett hvor du bor i kongeriket er det enkelt å spille odds på Eliteserien.

Spill odds på det meste i Eliteserien

Selv om det er mange oddsmarkeder å velge mellom i hver eneste kamp i Eliteserien, er det likevel fortsatt slik at det er vinnermarkedet som er hovedmarkedet. Med andre ord om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. HUB kan du også spille ved pause, eller du kan kombinere disse to spillene på samme tippekupong. Du kan også spille på nøyaktig resultat i antall mål, hvem som scorer først, om det blir på straffespark, og selvsagt mange oddsspill på diverse utfall med enkeltspillere. De fleste kamper har hundrevis av spillmuligheter.

Hos bettingselskapene finner du også outrights eller langspill. Dette er betting som gjelder for hele sesongen. I Eliteserien kan det være oddsspill på hvem som vinner serien, ender blant de tre beste, eller hvilke lag som rykker direkte ned til OBOS-ligaen. Har du en favorittspiss kan du spille odds på at vedkommende blir toppscorer i Eliteserien. 

Eliteserien er som skapt for oddsspilling. Uansett hva du spiller odds på blir det garantert mye spenning og engasjement både sportslig og følelsesmessig underveis. Fotballen i Eliteserien får frem følelsene, og plasserer du i tillegg noen veddemål blir jubelen enda større om favorittlaget ditt vinner.