Økte odds – Vinn mer med høyere odds

Når du spiller på odds ønsker du naturligvis å vinne så mye som mulig. En enkel måte å øke verdien på odds gevinstene dine er ved å spille med økte odds – det som noen ganger også kalles for odds boost. Dette er en type kampanje som ofte kjøres på bettingsider, og det betyr at du får økte odds på utvalgte kamper. Hvordan oddsøkninger fungerer og hva du må vurdere når du spiller med dem, skal vi gå gjennom nå.

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
BONUS
VURDERING
SPILL NÅ
1
100% opptil 3000 NOK
2
100% opptil 5.000 kr
3
100% opptil 2000 NOK
4
opptil 2.100 kr
5
1000 NOK

Hva er boostede / økte odds?

Begrepet boostede odds kommer fra det engelske ordet ‘boost’ som betyr å øke, heve eller løfte opp noe – så boostede odds er altså odds som har blitt hevet. Mange betsider kjører kampanjer med boostede odds hver dag, og det er ofte i en av de mer populære idrettene som fotball eller ishockey at oddsen for en kamp øker. Det er imidlertid ikke bare innenfor disse idrettene det tilbys odds booster – økte odds kan gis på alle spill. Hvilke odds som økes, og hvor mye, er opp til hver enkelt betside å bestemme.

  • Eksempel på boostede odds: Man U møter Southhampton hjemme, noe som betyr at Manchester United er store favoritter. Hos bettingselskapene er oddsen i snitt 1,1 for hjemmeseier, 2,0 for uavgjort og 6,2 for borteseier. Spillesiden X har imidlertid boostet sine odds på flere markeder for akkurat denne kampen, og en ener gir i dag derfor 3,2, et kryss 4,0 og en toer gir 6,2 i odds. Det er dermed en betydelig finere utbetaling for bettingsiden som har boostet oddsen på den aktuelle kampen.
Økte odds

Ulike typer økte odds

Det er ikke bare på rene 1X2-spill det kan gies odds økninger. Du kan finne boostede odds på både singel- og kombinasjonsspill – og det er også mange ganger booster for flere andre markeder som tilhører samme kamper eller konkurranser. Det er derfor lurt å lese hva som gjelder spesifikt for oddskampanjen som kjører på din betside, for å være sikker på at du ikke går glipp av et hyggelig odds-løft.

Hvor kan jeg få odds forsterkere?

Det er flere forskjellige måter å finne odds økninger på. Kanskje det første mange spillere tenker på er via ulike velkomstbonuser som du kan få på mange gamblingsider. Disse bonusene kan utformes på forskjellige måter, og det hender at slike bonuser gis som spill med økte odds. Det er imidlertid ikke den eneste måten du kan få tak i økte odds – å finne økte odds er mange ganger enklere enn du tror.

Mange bettingsider kjører med økte odds, for eksempel hver uke – og noen ganger enda oftere enn det. På disse bettingsidene vil du vanligvis finne odds økningene direkte på toppen av sportsbook – ofte promoteres de med sitt eget lille banner slik at du ikke går glipp av dem. På noen sider med tipping kan du også finne en helt egen kategori i sportsbook, hvor de har samlet alle spill som har fått økt oddsen for øyeblikket.

Et tips er å følge med på ulike sammenligningssider for betting, da disse ofte gir tips om for eksempel aktuelle kampanjer eller nye bonuser osv. 

Regler og betingelser

Mange ganger kommer boostede odds med spesielle regler og betingelser – dette kan spesielt gjelde for de boosters som gis i forbindelse med en bonus eller en spesiell kampanje på den aktuelle bettingsiden. Hvordan betingelsene er utformet kan variere, men dersom det er snakk om et bonus løft, gjelder disse som regel kun for nye spillere – ofte i forbindelse med at et første innskudd gjennomføres.

Hvis det er slike boosts som skjer regelmessig og som gjelder alle spillere, er det vanligvis ingen spesielle forhold. I stedet gjelder da de generelle reglene og betingelsene som er for den betsiden du er på.

Uansett hvor du spiller, og uansett hvilken boost du tar del i, er det alltid viktig at du leser nøye gjennom de reglene og betingelsene som gjelder – dette er en regel du bør ta til vane å alltid bruke.

Vanlige spørsmål om økte odds

Hva betyr det at oddsen øker?

Det at en bettingside tilbyr boostede odds på et eller flere spill betyr at de har hevet oddsen for disse – det vil si at du får høyere utbetaling for innsatsene dine dersom du vinner.

Hvordan finner jeg økte odds?

Å finne odds økninger er ganske enkelt hvis du bruker for eksempel sammenligningssider likt betsider.eu. Med disse holdes du ofte automatisk oppdatert på hvilke odds løft som er aktuelle for øyeblikket.

Hvordan kan odds økninger fordeles?

Forsterkede odds kan fordeles på flere forskjellige måter. De dukker ofte opp som bonuser, kampanjer, spesialtilbud og lignende.